Torsdag denne uken fikk jeg endelig tatt bilder av alle klærne jeg har laget under utdannelsen min her i England. Jeg har hatt lyst til å gjøre det lenge, men har aldri fått organisert det. Nå som jeg hadde en avslutningskolleksjon og jeg søker jobber er det ekstra viktig å få en god portefølje og hjemmeside.

På universitetet har de også fotografistudier, så derfor ville det være veldig dumt å ikke få gjort det nå som jeg kunne benytte meg av fasilitetene her gratis. Enzo (mannen min) kjente en fotografistudent, som var norsk faktisk, og plutselig i slutten av forrige uke fikk jeg vite at studio var booket! Jeg ville benytte meg av anledningen og lagde mønster for og sydde en kjole til til avslutningskolleksjonen over helgen. En ganske enkel kjole, men en jeg hadde hatt lyst til å lage lenge.

Det var ganske hektisk å få tak i modeller på såpass kort varsel, men jeg fikk til slutt 4 til å stille opp gratis 🙂 Hun ene som dere ser til venstre er profesjonell (http://www.danielleaggar.co.uk/) og var en kjemperessurs. Hun hjalp til å instruere Kine som her blir tatt bilde av, og senere på dagen når det kom andre modeller kunne Kine vise de nyankomne hva hun hadde lært tidligere på dagen.

Mandag før photoshooten gikk jeg innom forskjellige frisører i gaten jeg bor i og spurte om noen hadde mlighet til å hjelpe til med å sette opp hår, og fikk napp rett over gaten for leiligheten vår. Tirsdag og Onsdag var jeg i London hele dagen på utplasseringen min, men fikk handlet inn sminke og sånt på waterloo tågstasjon på vei inn. På kveldene sto jeg og prøvde ut forskjellige sminkevariasjoner foran speilet på soverommet mens Enzo og Lucas sov ved siden av meg. Natt til Torsdag var jeg oppe mesteparten av natten og sydde opp skjørtekanter, lagde knappehull, og andre småting som ikke var ferdig, og fant frem mine tidligere arbeider som trengte en god del stryking for å bli presentable igjen.

Torsdag morgen var de to hovedmodellene mine og jeg hos frisøren, og jeg sminket den ene mens håret ble satt opp på den andre, og så byttet vi. Hun som satte opp håret var under opplæring så det ble veldig rimelig, under 200kroner for begge to!

Vi kjøpte med kjeks, jus, salater og sandwicher til lunsj og bar med oss haugevis av sko, støvler og så klart klær inn i en drosje og kom frem til ferdig satt opp studio der Christopher Aadna, førsteårs fotografistudent ventet tålmodig.

Det var gøy og hyggelig og vi fikk noen ordentlig fine bilder 🙂 Christopher har fortalt meg at vi tok ca 1000 bilder!! Det var rundt 7-8 antrekk, så da har vi mer enn 100 bilder av hvert, så noe må jo ha blitt bra 😉

På bildet her ser dere Danielle instruere Kine i ulike, mens Enzo (til høyre) tar bilder for å holde twitter og instagram oppdatert.

Jeg har fått se noen thumbnails av noen av bildene og gleder meg veldig til å vise dere de ferdige bildene! 🙂