Oj! Her er det mye jeg føler jeg vil forklare og kommentere..!
Jeg skal prøve å begrense meg 🙂
selebukse symesterskapet 

Først vil jeg gi en takk til Yngvar, for at han hjalp meg med selebuksen 🙂 

Jeg vil også si at de instruksjonene vi fikk var ikke bare “vanskelige” de var nesten umulig å følge med mindre man hadde laget noe liknende fra før, blant annet fordi bildene som illustrerte hva vi skulle gjøre var sort hvitt bilder av dårlig kopi kvalitet og vi kunne faktisk ikke se ting som f.eks hvor det var sømmer! Det var også noen trinn som manglet, så hvis man fulgte dem punkt for punkt ville man etterhvert oppdage at man skulle gjort noe som ikke var skrevet ned. Vi får jo heller ikke se noe eksempel på hvordan de3t ferdige plagget skal se ut, så det er ikke bare bare! Om dette var meningen fra NRK’s side for å skape “mer spenning” eller ikke vet jeg ikke, men det var ihvertfall veldig frustrerende!

Uansett var det en veldig morsom oppgave 🙂 Det var gøy å sy noe teknisk og nøyaktig i solide stoffer som var lette å håndtere. Også utrolig gøy at jeg ble ferdig på 2,5 timer, det har definitivt gjort at jeg har lyst til å lage noe liknende til Lucas en dag, og mer klær til ham generelt. Jeg skulle ønske vi fikk beholde mønsteret! Kanskje det kommer ut en symesterskapbok igjen som har den? Jeg håper det 🙂

sjørøver kostyme symesterskapet

sjørøverkostyme symesterskapet

Når det gjelder re-design oppgaven har jeg veldig mye jeg vil si! Under innspillingen syntes jeg det var utrolig urettferdig at jeg fikk siste plass. Begrunnelsen var først og fremst at det ikke var så originalt, noe jeg syntes var rart fordi jeg ikke synes f.eks en heks er så originalt heller. Da dommerne vurderte plagget var det også veldig mye arbeid som var lagt inn som de ikke kommenterte eller bemerket.
I episoden i dag viste de også at jeg sa at jeg var ferdig tidlig og at jeg sa at jeg kanskje ikke hadde gjort nok, men det sa jeg jo faktisk før jeg lagde kåpen.. Strategien var å gjøre ferdig et plagg av gangen så jeg var sikker på å ha noe ferdig ihvertfall. (Jeg vil også bare si at grunnen til at det var nåler i kåpen var at jeg satte i en nål på hver skulder for å få kåpen til å sitte pent på bysten).

Det jeg innser når jeg ser på programmet nå er at selv om jeg syntes mitt kostyme var skikkelig kult i virkeligheten ser jeg at det ser litt kjedelig ut på tv-skjermen i forhold til de andre. Jeg ønsket å lage et kostyme som såm litt realistisk ut, uten for mye bling og glitter, og det gjorde jeg, men det egnet seg ikke for akkurat denne oppgaven, dessverre. Jeg skjønner dommen litt bedre etter å ha sett det på TV-skjermen, alle kostymene var jo kjempefine!

Eva Anniken mønster symesterskapet

brudepikekjoler symesterskapet

I den siste oppgaven var det veldig mye som gikk galt, men det kan jeg skrive om i en egen post. Ikke kun for å “forsvare” meg selv, men fordi jeg erfarte en del gjennom oppgaven, som kanskje kan være nyttig for andre sy-interesserte å høre om også 🙂

Heldigvis gjorde jeg førsteoppgaven bra nok til å klare meg videre til neste uke 🙂

Det var kjempetrist at Heidi måtte hjem! Hun er et herlig menneske med masse positiv energi og det er trist å ikke ha henne med videre 🙁 Både for dere som ser på og for oss som skal sy uten at hun er der.

Det var en kjempefin episode å være med på, utrolig koselige oppgaver og veldig hyggelig med de modellene vi hadde. Min modell Anniken, var super, og jeg håper hun hadde en fin dag også 🙂