I fjor vår var jeg så heldig at jeg fikk i oppdrag sy om en kjole for en klassevenninne fra barneskolen som skulle gifte seg. Hun hadde en heklet kjole som moren hennes hadde giftet seg i, og den sydde jeg om for å få bedre passform først og fremst, men også for å modernisere den litt og oppdatere den etter hennes ønsker. Det var ganske skummelt å begynne å sprette fra hverandre kjolen (spesielt med tanke på at moren ikke visste at vi skulle gjøre det, det skulle være en overaskelse!).

Jeg kjøpte et mønster som hadde en liknende utringning som det hun ønsket, og baserte meg på det. Silje kom først en gang og ble målt og vi snakket om hva hun ønsket med kjolen. Etter at jeg hadde kjøpt mønster lagde jeg en slags toile med mønsterstoff som Silje kunne komme og prøve. Det tok noen uker mellom de to gangene, først og fremst fordi det var da det var innspilling av symesterskapet. Silje fortalte meg mellom de to gangene at hun var gravid! Så vi måtte gjøre om litt på mønster og snitt for å legge tilrette for magen som kom til å vokse litt før brylluppet.

Etter det sydde jeg det meste av kjolen og hadde en tilpassing til før den til slutt ble ferdig. Selv om kjolen ser nokså lik ut som originalen er den så og si sydd fra bunnen av.

Jeg spratt fra hverandre alle sømmene. Fôret i kjolen var veldig tynt så jeg lagde et lag med matt silkesateng under blonden, og ett lag med fôr under det igjen, sånn at hun ikke trengte å ha en underkjole. Jeg brukte spiler rundt midjen for å hjelpe den ermeløse kjolen å holde seg oppe og ha en fin fasong. Selve blondeskjørtet sydde jeg ikke om, men overdelen måtte klippes og sys på nytt, og jeg brukte deler av bolerojakken for å kunne formsy overdelen, som var mer som en rett tube før. Jeg fikk også gjort sånn at mønstret på kjolen ble symmetrisk, noe det ikke var tidligere. Jeg vrangsydde hele overdelen “inni” båthalsen før jeg festet overdelen til skjørtet.

Natten før brylluppet hadde jeg nærmest mareritt om at kjolen ikke passet og spratt opp i sømmene under vielsen! Jeg ble veldig lettet da jeg til slutt så noen bilder av kjolen på sosiale medier og så at alt var i orden 😉

Det var utrolig gøy å få jobbe med noe så spesielt som en brudekjole, og ekstra gøy når den allerede hadde affeksjonsverdi etter morens bryllupp. Det er spesielt å få bidra på en så personlig måte med noe så spesielt og viktig!  Jeg håper å kunne ta på meg flere oppdrag som dette!

 

English: I had the privelege of redesigning the weddingdress of the mother of the bride for my old classmates wedding last summer. It was quite scary to cut it apart, but it all worked out and the bride was pleased 🙂 I sewed everything from scratch, with a new lining and underlaying fabric, and boning and altered the shape of the bodice and neckline. The only part that stayed more or less the same was the skirt. It was very inspiring to get to work on something so special and personal for such an important occasion! Hopefully I can do more jobs like this in the future 🙂

heklet brudekjole

brudekjole heklet

vintage heklet brudekjole med bolero

mønstermatching crochet weddingdress redesign

fitting redesign crochet dress

redesign adjusting neckline sewing weddingdress

Brudekjole vintage redesign

bryllupp redesign brudekjole sy

brudekjole redesign bryllup

redesignet heklet brudekjole