Hei!
Som noen vet allerede så jobber jeg altså med Fair & Square for å prøve å ENDRE TEKSTILBRANSJEN. yes! Vi har veldig små mål og visjoner 😉 Men som de sier, de som er gale nok til å tro de kan endre verden er de som faktisk gjør det.

Jeg kommer til å skrive mer om hvordan jeg ble involvert i dette arbeidet senere, men nå har jeg altså bestemt meg for å begynne å dokumentere prosessen så regelmessig jeg klarer her på bloggen.

Mannen min har pappapermisjon nå, så selv om jeg fortsatt har alt for mye å gjøre så har jeg LITT mer tid til å f.eks. bruke noen minutter på slutten av dagen på å oppdatere de som skulle være interessert.

Jeg har snakket med Sigmund som er sjefen og ildsjelen bak det hele, og fullstendig åpenhet er viktig for oss, så jeg kommer til å dele seiere og nederlag. Ting vi gjør bra og ting vi dessverre også kommer til å gjøre feil. Håper du har lyst til å følge oss på veien videre i all vår uperfekthet. 

I dag hadde jeg egentlig planlagt å måle ferdig masse prøver vi har fått sendt fra Kina som skal produseres veldig snart for å selges til høsten, og også noen som vi skal justere og forbedre litt av ting vi allerede selger.

Istedenfor snakket jeg lenge med Sigmund på telefonen. Vi snakket bl.a. om et møte jeg hadde med fire andre i går ang. fotoshoost for Fair & Square fremover og om planlegging av diverse produksjon.

Det endte i en “we chat” samtale med Fang fra Kina og vi fikk gått igjennom en del nye mønster vi skal teste ut, hvordan det ligger ann med levering av noen nye stofftyper og utvikling av prøver før noen kunder vi har, og bestilling av tilbehør som fliselin, knapper, glidlåser osv. Vi skal nemlig lage litt mer enn bare t-skjorter etterhvert 😉

Fang lærer seg engelsk så han og jeg prøvde å snakke så mye vi kunne, men Sigmund hjalp til med å oversette når det var nødvendig (ganske ofte).
En litt dum men morsom misforståelse var at vi har bedt Fang finne maljer i metall. Sigmund har oversatt metall med et ord som det viser seg betyr spesifikt jern på kinesisk, så Fang hadde ikke klart å finne maljer i jern fordi de vanligvis er i sink og kobber! Men nå fant vi ihvertfall ut av det.

Nå skal jeg undersøke hva som er best av sink og kobber fra miljøperspektiv, holdbarhet og allergier eller liknende. Vet du noe om det er det bare å dele kunnskapen! 

    

Etterhvert kom mann og barn hjem så jeg kom meg inn på kontoret/syrommet mitt.

Det siste jeg gjorde i tillegg til å svare på litt eposter, skrive noen fremdriftsplaner og researche diverse ting var å overlocke råkantene på en bunke med linprøver vi har fått fra Kina.

En utfordring er at prøvene vi fikk ikke har innholdsfortegnelser. De skal alle inneholde lin, og kun naturstoffer, men noen er blandet med hamp og noen med bomull og vi vet ikke helt hva som er hva eller i hvilken prosent… vi kommer ihvertfall til å få et godt inntrykk av vekt og tetthet på vevingen og struktur osv, så får vi be leverandøren produsere en prøverull i den komposisjonen vi ønsker og se om vi fortsatt er fornøyde da.


Vi har som mål å produsere linskjorter og linbukser til menn og kvinner til våren (blir nok nærmere sommeren), og da gjelder det å finne riktig stoff! Stoff er ofte veldig forskjellig etter vask, så derfor vasker vi det for sikkerhets skyld og så skal vi sy noen enkle prøver vi kan gå med for å se hvordan stoffet blir i bruk 🙂 Det blir spennende!