Hei!
I dag har jeg gjort en del forskjellig. Dagen begynte med å starte å planlegge produkter for høsten 2018. Vi skal prøve å selge inn varene våre i flere butikker som vil si at vi må ha prototyper klare til innsalg til butikk som skjer i januar/februar. Hvis vi skal få til en lookbook (som krever fotoshoot og redigering osv) til innsalget må prototypene altså være klare ca 1. desember, selv om jeg sitter nå og jobber med å få ferdig prototyper til høsten 2017… Så vi ligger egentlig nesten 1 år på etterskudd  i forhold til hva vi ønsker. Hm.

Det er nok ganske usannsynlig at vi blir klare til 1. desember med AW2018 (autumn winter) produkter mens vi samtidig må utvikle og gjøre ferdig våren 2018, men jeg planlegger for det ihvertfall, så kommer vi kanskje nesten i mål, og er litt nærmere å være der vi ønsker å være enn vi er nå ihvertfall.

Mannen min tok med 1 åringen på tur etter at eldstemann var levert i barnehagen så jeg kunne jobbe i stuen.
Jeg støvsugde og vasket gulvet så jeg kunne klippe stoff.

Som en som liker å sy selv så fikk jeg veldig fort lyst til å begynne å selge stoffet vårt til privatpersoner fordi jeg selv synes det er veldig vanskelig å få tak i stoff til å lage “hverdagsplagg” av. Det er mye feststoffer, og masse jersey med morsomme print til barn, og mye polyester…. men jersey i fine kvaliteter og farger er så og si umulig å få tak i, og bambusjersey har jeg aldri kommet over, så det ville jeg tilby andre hobbysyere rundt i Norge.
Jeg tjener ikke noe ekstra på å selge det, men de pengene vi tjener på det bidrar til å få kjøpt inn nye stoffer til å produsere nye varer.

Planen er at vi selger restestoff fra egen produksjon her i Norge, noe jeg håper blir ganske populært, jeg vet ihvertfall at jeg selv ville syntes det var fantastisk å få tak i den type stoffer som vi kommer til å bruke 😉 I tillegg til bambusstoffet vi har nå kommer det etterhvert ribbevarianter, og også isoli eller french terry til joggedresser osv i to ulike vekter. Jeg gleder meg skikkelig!

Dessverre var det noen flekker på noe av stoffet, og de var akkurat sånn at jeg ikke hadde nok til å få riktige lengder hvis jeg klippet dem bort. Det stoffet har blitt vasket så håper jeg flekkene blir borte…. Det så ut som noe som har kommet på i transporten eller noe…

Mannen min kom hjem med en sovende gutt etterhvert og da han våknet ble det en liten ammepause. Etter det kom Fabe Dalen på besøk, som hjelper oss med mønsterkonstruksjon. Vi pratet litt om prøvene og “fitting” som jeg kaller det når vi prøver på folk, og jeg fikk levert noen prototyper til henne som hun skal prøve på noen venner og så fikk jeg gitt henne metervaren jeg hadde klippet så hun kunne overlevere det til Sigmund som har varelager hos foreldrene sine. Vi prøver så godt det går å sende ut alt fra ett sted for ordens skyld.

Etter det tok jeg frem vareprøver for høsten og målte ferdig de jeg ikke hadde målt. (De er forresten gule fordi det er restestoff etter produksjon av t-skjorter til krf ) Jeg skal prøve noen av dem på pappa i morgen og noen andre på en dame i nabolaget på torsdag i tillegg til noe på meg selv, og så skal jeg finne noen fler. Vi håper at noen av plaggene har veldig enkle justeringer så vi bare kan be dem f.eks. forlenge lengden eller noe på et par modeller så de kan begynne å produsere dem asap.
Vi har ingen mønsterkonstruktør i Kina, så Fabe og jeg jobber med alle mønstrene her og sender dem digitalt, og så må de printe ut i stort format og tegne over på papp. Det koster penger og tar tid, så det er om å gjøre å få det så bra som mulig med en gang.

Nå skal jeg til Stockholm et par dager, men så blir det full fart igjen på torsdag 🙂