HIPP HURRA!

I dag avsluttet vi kampanjen vår der vi har solgt unike t-skjorter med batikklommer laget på tradisjonell miao måte. Målet var å selge 200 stk og det klarte vi, takket være alle kundene som tror på oss og arbeidet vi gjør! TUSEN TAKK!
Pengene skal brukes på denne måten:

Dette er ett steg på veien til å begynne å farge våre egne stoff og plagg selv slik at vi kan garantere for arbeidsforholdene i det produksjonsleddet også.

For bare 3 dager siden hadde vi solgt 137 t-skjorter, men så fort vi gjorde det kjent at salget ville avsluttes om 48 timer strømmet kundene til! Fantastisk!

I går prøvde jeg en del av høstens nye modeller på en dame i 2XL og jobbet også litt videre med størrelsene våre.
Vi har størrelsesguide på nettsiden, men den har ikke størrelsesspekter, kun ett tall per størrelse, så vi ønsker å gjøre det tydeligere for oss selv og kundene hva spekteret er for hver størrelse. Jeg hadde kommet hjem fra en reise til sverige kl 5 på morgenen natt til i går så jeg fikk ikke gjort så mye mer enn de to tingene, men jeg gjorde også litt reserach ang. stoff til chino bukser som vi vil lage neste høst og bomullsskjorter. Det er så mange ulike vevemetoder, tykkelser og trådtettheter på skjorter! Gøy å lære litt mer om det 🙂

I dag jobbet jeg til gjengjeld flere timer. Dagen begynte med et morgenmøte med KFUK KFUM som vi samarbeider med. Vi skal lage alle profilklærne deres og målet er at de skal begynne å selge dem i midten av oktober.

Møtet i dag gikk ut på å fastslå eksakte kvantiteter, bestemme farger, og se litt på design av hengelapper m.m. og også spikre design så vi kan gjøre ferdig mønster og få de første prøvene så fort som mulig.

Det er ikke bare enkelt med farger fordi når vi bestiller stoff finnes det en del minstekvantiteter vi kan bestille, så vi måtte finne ut hvordan vi kunne få mest mulig variasjon uten å få masse stoff til overs av enkelte farger.

Vi har også funnet ut at takket være det antallet plagg KFUKKFUM skal ha og hvor mye vi forventer å produsere utover høsten så må vi ansette en ny på fabrikken i Kina så fort som mulig! Så det er en skikkelig seier! Kapasiteten vår nå ligger på ca 1600 plagg i måneden, men nå øker vi til 1900, og regner med at vi må ansette enda en ved slutten av sommeren eller tidlig høst. Hipp hurra!

Den blomstrete frakken har jeg arvet etter farmor!

Etterpå dro jeg til den andre mønsterkonstruktøren, Fabe Dalen, for å diskutere passform på diverse prøver vi har fått og prøvd på folk.
Da Fair&Square begynte hadde de ikke en mønsterkonstruktør og kopierte en del fra andre plagg de fant i butikker, noe som ikke er helt uvanlig blant andre merker heller. Men, som mange av oss har erfart så har ikke alle butikker like størrelser, passformer osv, så størrelsen på en t-skjorte fra en butikk og en singlett eller langermet t-skjorte fra en annen kan være ganske forskjellig.

Vi ønsker at våre kunder skal være trygge på at hvis de har kjøpt en t-skjorte i M så skal de oppleve at andre plagg i M passer på tilsvarende måte. Derfor har vi laget grunnmønster av baseplaggene våre som allerede er til salgs, fra bunnen av, sånn at de vil se like ut som det vi selger allerede, men ha bedre passform og mer kontinuitet i størrelsene. I dag har vi f.eks. bestemt lengden på alle overdelene og hvor mye lenger en S skal være enn en XS osv. Mange merker gjør det sånn at det er helt likt hvor mye lengre eller bredere et plagg blir mellom hver størrelse, og på mange av våre plagg er mange mål jevne, men noen er ujevne fordi det egentlig er mer naturlig i forhold til hvordan kropper faktisk er i ulike størrelser. For eksempel er det ofte større forskjell på høyden mellom en XS og en S enn en 2XL og 3XL. Det er vanlig at korte mennesker er smalere også, men i de større størrelsene vokser man gjerne mer i bredden, men det betyr ikke at man er høyere. Mange tar ikke hensyn til dette fordi det tar mer tid, men vi vil heller bruke mer tid og ihvertfall prøve å lage bedre passform enn man kanskje forventer fra en del merker.

Det tok mye mer tid enn jeg trodde, så vi fikk bare sett på de plaggene som vi allerede har i butikk, men som vi skal produsere fler av fordi vi begynner å bli utsolgt. Vi må se mer på høstnyhetene en annen gang.

Nå er det helg! (Men i morgen begynner jeg så smått på et annet spennende prosjekt!)